top of page

2g3geø19

Forløbsbeskrivelsen

Intro til undervisningsbeskrivelsen

Forløbet er foregået i 3bi219 (2g3g eø på lectio) på Hasseris Gymnasium, hvor det deltagende fag har været erhvervsøkonomi. Yderligere har der også, i forbindelse med opstart af SRP, været en idegenereringsworkshop og endelig en workshop med fremtidens by. Her er det værd at nævne at SRP opstarten kun har været for 3g elever, det er dermed et fåtal fra holdet der har været med til dette.

Der arbejdes ud fra fonden for entreprenørskabs forståelse for entreprenørskab som værende bestående af følgende fire dimensioner:

  • Handling.

  • Kreativitet.

  • Omverdensrelation.

  • Personlig indstilling.

Det er forsøgt at indlejre det entreprenante i den almindelige undervisning, og således forløber indsatsen over længere tid og flere steder i undervisning. Følgende gennemgås elevernes aktiviteter kort med anvendelse af fonden for entreprenørskabs fire dimensioner. Da det ved nogle aktiviteter kan være svært ikke at berøre mange/alle af dimensionerne, angives der ved hver aktivitet de 1-2 dimensioner, der har være det primære fokus. Aktiviteterne gennemgås her for skoleåret 2019-2020.

Madpakke firma

I løbet af det første forløb arbejder eleverne med at lave en madpakke virksomhed inspireret af slides fra Company programme. Der var fokus på produktionsvirksomheden. Eleverne idegenererer i grupper, hvorefter eleverne pitchede deres ideer for resten af klassen. Der har dermed været fokus kreativitet, igennem elevernes arbejde med idegenerering til deres madpakke virksomhed.

 

Efterfølgende anvendes værktøjet ”Buisness Model Canvas” på elevernes ideer. Her har fokus dermed været mere på handling og idekvalificering, idet det handler om hvorledes eleverne tager deres gode ide, og arbejder videre med denne.

Besøg af Thomas Bjuring

Besøg af Direktør Thomas Bjuring i BK Rengøring, Aalborg pirates osv. Formålet med besøget var at italesætte iværksætteri overfor eleverne på holdet.

Planlægning af miniferie

Der er arbejdet ud fra en case om planlægning af en miniferie i Danmark.

I løbet af forløbet arbejder eleverne med at lave en miniferie/weekendferie i Danmark. Der er fokus på servicesektoren Eleverne idegenererer i grupper, hvorefter eleverne pitchede deres ideer for resten af klassen. Der har dermed været fokus kreativitet, igennem elevernes arbejde med idegenerering til deres servicevirksomhed.

Efterfølgende anvendes værktøjet ”Buisness Model Canvas” på elevernes ideer. Her har fokus dermed været mere på handling og idekvalificering, idet det handler om hvorledes eleverne tager deres gode ide, og arbejder videre med denne.

Fremtidens by

Den 28/11-2019 deltog holdet i en workshop hos CFU på Mülius Erichsens vej. Detaljerne for dette er næsten en kopi af det der findes under ”CASEFORLØB” -> ”Fremtidens by”. Det er indsat her for overskuelighedens skyld, så undervisningsbeskrivelsen er nem at læse uden spring mellem forskellige dokumenter.

Formålet var at gøre eleverne bekendt med nogle af de muligheder IT skaber for byudvikling og automatisering i dag og i fremtiden. Fokus var på at udvikle to kompetencer hos eleverne, ”omverdensforståelse” og ”handling”.

Omverdensforståelsen blev bearbejdet idet aktivitetens fokus var at synliggøre nogle af de muligheder der er ifht. anvendelsen af IT og byudvikling i dag og i fremtiden. Dette kan være med til at sætte et nyt perspektiv på elevernes karrierevalg.

Handlingen kom i spil, idet eleverne selv fik lov til programmere selvkørende robotter (ozobots) og arbejde med ultra:bit. De fik forelagt en række opgaver de skulle løse i grupper, alt fra ta få robotten til at stoppe ved den lokale skole til at undgå den kører ud af byen. Gruppen blev dermed samskabende i opgaven og selvom aktiviteten var kort, fik eleverne stadig øvelse i planlægning og udførsel af projekter i grupper.

Aktiviteten havde en varighed på tre klokketimer og var ikke bundet op på nogle specifikke fag.

Iværksættervirksomhed

I december påbegyndte eleverne arbejdet på egen iværksættervirksomhed.

Arbejdsformen har varieret idet eleverne kunne vælge om de ville arbejde individuelt eller i grupper.

Ideen er at trække tråde ud til de tidligere forløb der har været afholdt, og inddrage fagets teori i afrapporteringen. På denne måde inddrages f.eks. SWOT analysen, Business Model Canvas, Resultatbudget, Åbningsbalance m.m.

Bemærk at aktiviteten har været udfordret af corona-krisen og dette har derfor påvirket forløbet, pga hurtige omlægninger og idet dele har været afviklet som virtuel undervisning, imens eleverne har været hjemsendt.

Please reload

Logo Hasseris Gymnasium
bottom of page